Söndag !

Hejhej,
Jag vaknade precis Idag så ska jag rida Appollo ut en skritt - trav runda. Han har gått rätt så hårt dom senaste dagarna, så det förtjänar han!
Sen ska jag kanske rida niki och fixa lite i stallet :)

Blev ett kort inlägg men skriver mer sen!

// Emilia :)


Dressyrtävling!

Hejhej,
kom nyss hem från dressyr tävlingen i grankärr. Jag red ju Lc1 och det gjorde frida oxå . Appollo var mjuk och fin på framridningen och på banan var han oxå super fin:´). Det blev perfekta galopper men han var lite jobbig i övergångerna. Det slutade på 57 % Men det hade nog blivit mycket mer om min sits var bättre. Jag siter jätte snett i högervarvet i både hoppning och dressyren. Jag får träna jäääätte mycket på det så blir det nog jätte bra !:D 

För frida gick det oxå jätte bra och Skorpan skötte sig super för att va första tävlingen och allt.

Nu ska jag äta lite och sen så ska jag nog kolla på nåt avsnitt av tru calling. Det var jätte längesen jag kollade på det och då tyckte jag att det var jätte bra. Hoppas det fortfarande är det :)


//Emilia

Fredag och Höstlov !:D

Hejhej !
Nu är det höstlov . Idag så hade vi sovmorgon till halvtio så jag kollade lite på 90210 och sen fixade jag iordning lite till tävlingen imon :) Vi hade slöjd och sen kemi. Vi hade typ nån smörsyra i kemin så skolan stank pyton länge efter det xd tur att alla slutade tidigt!

Senare gick jag, alicia , marion, jacob , paula och Ellen hem till Ellen och kollade på filmer. Vi kollade på another cinderella story och jag saknar dig :)

Jag åkte hem och fixade inför hoppträningen. Tvättade benen och svansen för att dom var bruna :D
Hoppträningen gick suuuuper duuuper bra! Han var helt klockren och flöt på riktigt fint! Vi ska åka till vetlanda på smålands final om typ 2 veckor.
Imorgon så ska jag vara med på en tränings dressyr. Jag och Frida ska va med i lc 1 så vi får hopppas det går bra!

Snart tror jag att jag ska gå ner och sova hos Frida. Jag måste plugga in programmet oxå ! ;oo



/ Emilia






En jätte gammal bild på mig och min förra ponny dajm:)

27 oktober

Hejhej :)
Nu har jag varit i Mantorp och allt möjligt !:p
kan börja skriva om Mantorp, när vi kom dit så fick vi skriva i massa uppgifter om astra osv sen va vetrinären lite försenad så vi fick vänta lite och hon fick stå i en box och äta lite och sen fick jag ta in henne där man springer med hästarna för att se om dom är halta osv, i skritten va hon helt ren inget halt eller nått och i traven va de samma sen kännde hon på benet och hon märkte ett sår vid ballen men hovslagaren skulle kolla på de efter ultraljudet och på ultraljudet va de ingenting och sen så skulle han kolla på den där bölden eller vad de var för något och då tog han av skon och började skära och efter lite skärande kom de fram EN SPIK :OOOOOO men den satt inte allvarligt som tur var så han skärde bort runt om och rengjorde och fixade och sen fick hon en ny sko och bandage och så vidare :), så jag får börja skritta henne om 7 dagar men hon kan nte skritta när man rider så får nog ut och gå ist (bra för mig !!)
sen när jag kom hem vare upp på skorpan och dressyrträna och de gick super FAN vilken bra häst jag har :oooo

aja, jag och emilia (one tree hill nördarna) har kollat på one tree hill igen mohaha :DD vi kollade typ på 3-4 avsnitt :D


aja slänger upp en ego bild på mig xd




/Frida :d

skola

Hejhej, nu sitter jag i datasalen . Vi ska bara ha kemi och sen bild och sen slutar vi ! :D Och imorgon börjar vi typ halv 10 och slutar halv 12 ! :D:D Och sen har vi lov!! :D:D:D // Emilia

..

hej!, nu vare ett tag sen jag bloggade har nte hunnit/orkat har knappt suttit vid datan.., men idag är de tors och jag är ledig från skolan för jag ska åka med astra till mantorp(hon är halt..) hoppas de nte är något allvarligt!, men igår så lastade jag in skorpan i transporten och åkte en liten sväng gick hur bra som helst han är as duktig! och idag när jag kommer hem så ska jag träna för Elin på skorpan hoppas de verkligen går bra !!:), men nu ska vi nog ge oss iväg kanske skriver lite sen :)

// frida


Förlåt!

Hejhej ,
Förlåt att jag inte har bloggat på länge. I förrgår red jag Appollo på banan. Appollo var jätte fin och gick bra med bakbenen och bärde upp sig själv. Igår var jag barnvakt när jag kom hem och jag,felicia,wilma och filippa red ut. Det gick bra ponnyerna var väldigt snabba men jag och felicia kunde hålla oss bakom dom andra. Sen gjorde jag lite läxor och hjälpte dom att göra deras läxor.
Idag fick appollo stå , det förtjänade han! Imorgon så ska jag träna för Elin och på fredag så blir det hoppträning för Katta + att jag , marion , alicia och ellen ska nog ha lite filmkväll och på lördag ska jag nog vara med i en träningsdressyr på Grankärr :
// Emilia :)

Alla hästar i stallet! :)

Nr 6 var då alla hästar i stallet :
  • Appollo silver är ju då min häst. Han är en c ponny och han är 136,7 cm hög. Han är en ponny med hjärta av gld och han ställer verkligen upp i alla lägen !<3
  • Ad astra per aspera: Hon är ju fridas hässt. Hon är fux och maxad c ponny. Hon är väldigt pigg men är grymt snäll i stallet och så,, :)
  • Max a million: Felicias c ponny. Grymt duktig i hoppning och är jätte fin i dressyren oxå..
  • Conneticut king: Connect är en b ponny . Han har hoppat dm och jag tror att han kom 2 a . Han är bara åtta år. Jag rider hann ibland i dressyren och  han är riktigt fin där oxå.
  • ET Dark Joyce: Joyce är b ponny och hon har vart en läromästare för alla barn i byn. Hon är grymt duktig på att hoppa och hon är super snäll i stallet.
  • Madicken: Stallets egna lilla shettis. Hon har egentligen väldigt stor betydelse i stallet, när hästarna blir sjuka,halta eller ensama då får alltid madicken hoppa in och vara sällskap. Hon är en av hästarna som har varit med från början.
  • Zandy: Zandy ägs av Hanna. Hon är c ponny och jag tror att hon är 6 år. Hon är riktigt fin i hoppningen!
  • Ula niki: Niki är en stor häst som jag brukar rida 2-3 gånger i veckan. Hon är grymt rolig och lydig att rida. Jag ska nog tävla och träna henne lite nästa termin :)
  • Melker : Melker är 4 år och han ägs av Jenny. Han har varit lite jobbig att hålla på med och rida innan men nu är han jätte fin och han går riktigt fint i dressyren!:)
  • Backeåns shelley: Shelley är majas b ponny . Hon är värlens sötaste när hon har öronen framåt! Shelley hoppar med grym hoppteknik!
  • Pojka : Pojka är jossans nya häst. Den är 5-6 år tror jag och den är svart.
  • Skorpan: Skorpan är Fridas unghäst.Han är gul och har ett blått och ett brunt öga. Skorpan har börjat gå riktigt fint i dressyren och jag tror att  frida ska va med i en dressyr tävling nästa helg.
// Emilia

slappdag :D

Hej ,
Idag vart det vart en slapp dag. Red med maja och frida vid elva eller något . Det gick bra imorgon rider jag nog på banan och kör lite övningar jag hittade på hippson.se. Efter vi hade ridit så kollade jag lite på tv och sen gick jag ner till frida , vi kollade på film och bakade kladdkaka :)
Ha det gött !
// Emilia

godnatt

Nu har jag kollat på mina 2 one tree hill avsnitt för idag , nu ska jag sova !Blir nog att gå ut och springa lite imorgon !:)
Godnatt !
// Emilia

Det viktigaste är inte att aldrig falla men att resa sig upp efter varje fall.

Hejhej,
Idag är jag suuuuper trött ! Jag va ju barnvakt inatt och en av ungarna hostade hela natten så jag sov inte speciellt bra ^^ Jag vaknade vid 9 eller något sen myste vi med den jätte söta valpen som en av våra grannar har fått :´) Jag och filippa gick ut och red . Appollo var jätte seg på dit vägen och så på hemvägen bara drog han och kunde inte stå stilla en sekund! Men vi red på ett fält imellan så då var han mjuk och lösgjord. Får nog nog rida ut ett långt pass imorgon och så kan man ju rida på banan sen när jag går i skolan och det blir mörkt.
4. Det här är jag bra på :
  • Jag är väll ganska bra på och rida.
  • Jag är bra med barn för att jag oftast är lugn
  • Jag är ganska teknisk så jag kan liksom fixa med datorer och mobiler och sånt....
5 Favoritbilder jag har tagit :
Jag gillar dom här bilderna för att dom verkligen visar appollos personlighet. Alltid nyfiken och glad med öronen framåt + att han gillar att rulla sig ;p

förlåt..

Förlåt att jag inte har hunnit blogga, har varit ganska mycket nu i veckan men kan säga iallafall att astra är halt.. :(

fan! usch om hon inte är bättre imon så åker vi och kollar upp vad de e med henne, men skorpan är hur fin som helst och jag ska nog tävla nästa helg ( Dressyr) usch aja han går ju jätte fint men de ända är galoppfattningarna så dom måste jag öva på i veckan :) skriver lite sen ska ner till den halta :(

/Frida

Barnvakt!

Hejhej´,
Nu sitter jag i soffan och kollar på barnprogram :D

Idag så red jag med maja och hanna . Det gick bra , han va lite stark menmen,, :) Sen red filippa så jag longerade henne lite och satte upp ett kryss och gjorde lite balansövningar. Efter det kollade vi på idol och nu sitter jag här ^^

imorgon rider jag nog appollo o niki :) 

// Emilia  

myys

Hejhej,
nu har jag precis kommit hem från Frida . Vi kollade på One Tree Hill och så kollade vi skolkatalogen. Idag red jag ju då Appollo på banan. Han gick hur bra som helst! Han gick i form hela tiden och höll inte på och skaka huvudet och slänga ut tungan som han gör ibland när han blir hetsig. Hoppas Elin kommer snart så vi kan träna lite mer.
Sen red jag och frida ut på astra och niki. Niki var lite jobbig och ta in och så va hon stel i början men i slutet så slappnade hon av och gick riktigt bra. Det blev ett riktigt jobbigt pass för henne.
// Emilia :)

dagen

Nu sitter jag i skolan. Vi ska ha bild om typ 20 min sen slutar vi :D:D När jag kommer hem så ska jag rida dressyr på appollo på banan och sen ska jag nog rida ut på niki med frida :) Blev ett kort inlägg men bloggar mer sen ! :) / Emilia
En suuuuper gammal bild på mig och lille dajm :´)

trööööööööööööööött

Hej, nu kollar jag på one tree hill:) Idag red jag med hanna ut och appollo var super pigg! Sen så red jag zandy och joyce lite på banan :) 3 . Det här behöver jag träna på: * Jag sitter lite snett i sadeln så jag måste räta upp mig. * Trampa ner hälen. * räta upp nig innan hindrena. * Hålla om. // Emilia

Bloglovin!

Hejhej, nu använder jag bloglovin för att kolla allas bloggar, men jag skulle vilja ha lite flera bloggar! Kommentera era bloggar :D /Frida:D

stallet

hejhej, förlåt att jag nte har bloggat idag... har varit i skolan och sen har jag kollat på one tree Hill på tv:n och sen gick jag ner till stallet och red Astra och skorpan i regnet usch :ss, men jag har nog övertalat mamma att åka på en dressyr tävling med skorpan på grankärr ska bara öva lite med transporten så han går på den och sen ska jag träna för Elin ngn dag denna veckan hoppas jag och så hoppas på att skorpan blir en liten dressyr häst oxå inte bara hopphäst som Astra, skulle vara sjukt skoj om han kunde bli bra i båda eftersom jag har fött upp han själv :D, och sen nästa vår hoppas vi på att börja hopptävla lite oxå och så skulle vara sjukt skoj om jag kom igång med han på riktigt !:)
aja ska sova nu bloggar säkert imon :D


/Frida


If you smile without anyone around - You really mean it!

Idag har jag vart i skolan och nu har jag precis kollat på one tree hill! Blir nog nåt avsnitt med Frida sen! :D
Tänkte köra några punkter av den 30 dagars listan.
En bild på favorit hästen:
2. När och varför började jag och rida?
Jag började att rida när vi flyttade ochh alla barnen i byn hade och min mamma red när hon va liten:) Så jag började på knatten,därefter red jag connect ett tag ochh sen fick jag ju dajm och nu har jag appollo :)
// Emilia

30 dagars lista :)

Tänkte köra en 30 dagars lista :)
  1. En bild på favorithästen.
  2. När och värför började jag rida.
  3. Det här behöver jag träna på
  4. Det här är jag bra på.
  5. Favorit bilder jag har tagit
  6. Alla hästar i stallet
  7. Det här får aldrig hända!
  8. Min största rädsla i ridsporten
  9. Någon du vill byta liv med för en dag.
  10. En sak du inte visste om mig
  11. En låt som påminner om en häst jag älskar
  12. Min favoritgren
  13. Min högsta dröm
  14. Saker du gör vardagligen
  15. Varför får hästar och ridning dig att må så bra?
  16. En bild som gör dig lycklig
  17. Låtar jag lyssnar på när jag är arg,ledsen, glad
  18. En bild jag aldrig har publicerat förut
  19. Bild på min bästa vän
  20. Något jag vill göra
  21. Någon jag villl träffa
  22. Någon jag vill träffa igen
  23. Hoppning eller dressyr?
  24. Mitt motto
  25. Någon jag träffar vardagligen
  26. Hur mina vänner beskriver mig
  27. Så här vill jag att mitt liv ser ut om 20 år
  28. Någon jag skulle riskera livet för
  29. Någon som älskar dig
  30. Mitt mål med ridningen
Börjar imorgon:)
// Emilia

Måndag -.-

Hej!
Kom precis hem från stallet. Jag red ut appollo en sväng. Vi körde lite race på fälten men vi gjorde ändå mycket dressyr och lydnad. Han var super duktig! Sen så fixade jag och myste med han i stallet.
Provet idag gick hyfsat bra. Jag missade några frågor bara....
// Emilia :)
En bild från i vintras:) Hoppas han inte blir lika skavig detta året! ;s

Alma

Nu åkte alma precis!
vi har hittat på massa roliga saker, de första när vi skulle åka moppe från bussen så stannar den i backen så vi får putta upp den xd och sen när vi kommer är de one tree hill på tv så där fasnar vi då vava, och sen så gick vi ner och fixade lite till astra osv..
och sen hade vi picknik i kylan som vi gjorde när vi va små så gulliga är vi :D

och sen skulle hon hem :((

men här kommer en bild på mig från idag :p





/Frida :D

..

// Frida :D

!:D

tänkte skriva lite om vad jag ska göra i veckan !

Måndag: idag ska jag va med alma och då ska vi rida Astra & Skorpan och sen ska vi va lite och göra massa saker osv..

Tisdag: jag ska t skolan sen ska jag ska nog rida astra och sen ska jag longera skorpan och kanske börja lasta han lite igen !
Och så får vi en till häst i stallet :D

Onsdag: jag ska t skolan sen ska jag ska rida astra eller longera henne och så ska jag väl göra läxor osv...

Torsdag:   jag ska t skolan sen ska jag ska fixa lite i stallet och nog klippa astra och hon får stå!

Fredag: vet nte riktigt vad jag ska göra ska nog rida och gå i skolan osv.. och kanske va med cajsa,ebba,amanda :D

Lördag: SKOLA !!! :SSSSS och rida och fixa och kanske va med cajsa :D

Söndag: jag ska soooooovvaaa ! och sen rida båda pluttisarna tror ja :D

:(

sitter i skolan nu och ska göra iup :(

/frida

hejhej

hej, nu sitter både jag och emilia här och vi har precis kollat på one tree hill :D
Jag och emilia bjuder på en bild på oss från typ 2009? xd
//Frida & Emilia :D

Nya besökare

Var kom alla nya besökare ifrån? :D

hejhej :)

hejhej :) kom nyss hem från den reg på jfk, hade med astra! skriver hur de gick efter jag har ridit skorpan!

'

älskar bilden på Astra asså! :)

















seeyaa /Frida :)

Förlåt!!

Hej , förlåt att jag inte har skrivit nåt på jätte länge. Jag har haft läxor och så har jag vart i stallet så sjukt mycket denna veckan! I torsdags så red jag på banan på appollo. Han var så grymt fin! Lyssnade super bra och använde bakbenen mycket mer. Sen red jag,frida och maja ut. Jag red niki :) Det gick oxå jätte bra!Jag ska nog tävla en tränings dressyr med henne om två veckor :)Sen klippte jag och frida connect. I fredags så red jag och maja ut en sväng på appollo och shelley och efter det så förbereddde jagg allt till tävlingen. På kvällen klippte jag joycan. Igår så var vi ju i jfk och tävlade sista omgången div 2. Ld + 5: Han kändes sjukt bra på framhoppningen. Han hade så grymt tempo och flyt. Dett kändes lika bra på tävlingsbanan. Men jag red en lite snäv-sväng som gjorde det omöjligt för han att hoppa så det blev ett stopp. Lc + 5: Jag var jätte nervös och det var svår bana. Och när jag blir nervös så händer det nåt i mitt huvud så jag går tillbaka till den gamla ridstilen(stå lite upp ,lätta på tygeln och låter han fixa allt) Men han var jätte snäll och hoppade allt men vi petade på sista , men det händer ju... :) // Emilia Appollo Silver, världens bästa ponny!

:)

har nte hunnit blogga idag för jag har varit med Sanna osv:)
skriver lite imorgon :)
/Frida


stallet

hej!
idag har jag typ bara varit i stallet, när jag kom hem hann jag äta lite sen va de ner till stallet och fixa iordning Astra så red jag, Maja och Emilia ut en liten sväng och de gick jätte bra :D, Emilia red nicki (stav?:s) och då frågade jag om jag fick rida henne lite o de fick jag!, guuuud vilken underbar storhäst asså helt sjukt vilken trav!! aja sen gick jag och hämtade skorpan och red han lite sen va de Emilia som frågade om hon fick rida skorpan lite. självklart så fick hon de och hon tyckte att han va jätte rolig och kan nog bli en dressyr häst (de tror ja oxå(a) ) haha, aja sen så klippte jag connect och sen fick jag hem och kollade på robinsson och nu har jag duschat och ska sova och taggar inför imon när Sanna kommer :D

ha de bra :)// frida :D


..

hejhej! jag har nte orkar blogga förlåt ..

/Frida


Spanska prov ;ss

Hejhej ,
Sitter och pluggar till spanska provet imorgon ;s  Idag så har har jag vart i skolan som vanligt. När jag kom hem blev jag överlycklig för jag såg att One Tree Hill va på tv. Jag har alla säsonger på datan men det är alltid lika kul att se att dom visar det på tvn.
Sen gick jag ner till stallet och longerade zandy lite. Hanna har vart sjuk så jag hjälpte henne lite:) zandy var duktig och jag satte ett litet kryss som hon fick hoppa över :)
Imorgon så ska jag rida på Appollo och så ska jag nog rida på niki oxå. Får se om det blir på banan eller ut :)
// Emilia

bra dag :)

Idag har det vart en bra dag. På morgonen hade vi engelska , då kollade vi på walk the line. Den verkar ganska bra + attt Tyler hilton ,en av mina favorit artister är med i den! Sen hade vi svenska och historia. Efter det hade vi geogafi,matte och samhäll :) På bussen satt jag och linda och skrattade som vanligt....
När jag kom hem gick jag till stallet och red ut. Nu när det är älgjakt finns det verkligen INGA rundor så jag fick typ rida på nån grus väg.
Appollo var jätte lat på dit vägen men på hemvägen bara stack han iväg i gallopp,Busponny!<3
Bild från idag :)

Träning

Heej :) Idag så har jag vart i skolan och så när jag kom hem( i regnet) så skyndade jag mig till stallet och fixade iordning appollo till dressyr träningen :)
Träninen gick super bra med tanke på att appollo HATAR vatten och typ hoppar över allt vatten x´d Vi re mycket på volten, åttor,serpentiner och i slutet gjorde vi också galoppfattningar och skänkelvikningar :)
Älskar min lille ponny! <3
// Emilia
Måste ta lite nya bilder !

Ibiza

Nu kommer de lite bilder från Ibiza :D







Jag...

jag vid poolen:D

Jag,Maja och Filippa




jag och wilma när vi dyker i poolen :D



flygplanet!



en söt lillasyster !



steeek




hela barn gänget (y)



usch en ful bild på mig...-.-



mamma och cilla skämmer ut sig...



en utav dom 3 poolerna!


saltodling!



Maja

Nu orkar jag nte lägga upp mer bilder :P, men de e lite bilder iallafall :)

//Frida :D

,,

/Frida

hejhej

hejhej,nu har jag kommit hem från ibiza har varit jätte varmt och skönt, skriver mer om de typ imorgon eller nått (när jag hinner) har ganska mycket och göra nu... :s
Men igår (fre) så va jag med Cajsa,Ebba,Felicia,Valter,Lucas,Robin och Erik vi åt pizza och massa :D
 idag har jag inte gjort så mycket har typ varit i stallet hela dagen bara, idag så tog jag och Emilia bilder till den nya headern på astra och appollo och så red vi ut och sen hjälpte jag henne att klippa appollo och sen red jag skorpan han va hur fin som helst !!
och snart ska jag till cajsa och va med henne och så :D



hihihihi :DD


DÖDSDOMEN!!

Hej,
Idag så har det väll vart en vanig dag i skolan. Vi fick våra fysik läxförhör och jag failade xD
När jag kom hem red jag ut på appollo med paulina och hanna. Vi körde långa galopper + lite hopp i skogen :D
Imorgon ska jag till tandläkarN PLUS att jag ska ta någon jädra spruta i armen. Så jag kommer dö helt enkelt... Emilia 8 juli- 4 oktober 2011 ...<3
hahahha
// EMiia 

Söndag :D

Hejhej ,
idag så gick jag upp vid 11 eller något. Sen så gick jag ut och red en sväng barbacka -Mysigt! Vi hoppade lite över hindrena jag och hanna byggde igår. Appollo var super taggad och bara drog :D När jag kom hem så hjälpte jag myra och rida lite på shettisen madicken. Dom hoppade lite och så... Så söta!
När jag kom hem gjorde jag lite läxor. Nu har jag precis kollat på två underbara avsnitt av One tree hill! Värdens bästa serie !! :D
Snart ska jag ner till stallet och hälsa på niki som har kommit hem från sommarbetet. :D
// Emilia

Lördag

Hej ,
Idag var det ju tävling i grankärr. I ld n så var vann pigg och hade jätte bra flyt . Det blev bra svängar i omhoppningen. Den klassen vann vi :) I lcn så tog jag en lite väl hackig sväng i omhoppningen så appollo stannade och så han hoppade stilla stående så det blev ett pet.Men så blir det ibland..
När vi kom hem red jag och hanna zandy och connect i skogen.Vi byggde massa hinder i skogen och hoppade jätte kul !Ponnyerna var suuuuuper taggade!
// Emilia
Fina underbara ponny!! :D
F

Taggar tävling!

Hej ,
Idag är det KM i grankärr. Jag ska hoppa Ld/Lc hoppas det går bra! Är sjukt taggad iaf :DEfter det rider jag nog ett dressyr pass på connect!
I förrgår så tränade jag för Elin .Jag var jätte stel i början men efter ett tag sag så gick Appollo sjukt bra.Vi övade lite delar på lb 1:an.Efter det longerade jag Astra en halvtimma eller något.
Igår red jag och felicia en liten runda på en halvtimma eller något. Appollo var väldigt avslappnad i galoppen :)
// Emilia

RSS 2.0